Veelgestelde vragen

 • Hoe weet ik of een studie aan de kunstacademie voor mij geschikt is?

  Wij vinden het, net als jij, belangrijk dat je de opleiding kiest die bij je past. Daarom ontmoeten we je graag op onze open dag/avond. Breng gerust je portfolio mee om deze te bespreken met een van onze docenten en ontvang tips. Ervaren hoe het is om bij St.Joost School of Art & Design te studeren? We nodigen je van harte uit om bij ons te komen proefstuderen.

  We toetsen tijdens het selectieassessment of je beeldende werk, talent, studiekeuze en eventuele toekomstige ambities aansluiten bij de opleiding van jouw keuze. Na het assessment krijg je een schriftelijk rapport met een studieadvies en een onderbouwing van onze bevindingen. Dan hoor je of je bent toegelaten of afgewezen. Het is mogelijk dat we je adviseren eerst de vooropleiding of een andere studie te doen.

 • Welk profiel moet ik kiezen voor een opleiding aan St. Joost?

  Ben je (binnenkort) in het bezit van een havo-, vwo-, of mbo (niveau 4)-diploma? Dan nodigen we je graag uit om je aan te melden voor één van onze opleidingen. Je bent met elk profiel toelaatbaar.

 • Kan ik proefstuderen of meelopen?

  Hoe het proefstuderen eruit gaat zien in 2022 is nog niet helemaal zeker. Wel kun je bij ons diverse cursussen volgen die je helpen bij het maken van een studiekeuze, deze heten NEW CREATORS. Meer informatie en aanmelden gaat via deze link. 

 • Wanneer is het open dag bij St. Joost?

  Tijdens de open dagen van St. Joost School of Art & Design ben je van harte welkom om onze academie te bezoeken, de werkplekken van de studenten te bekijken, gericht vragen te stellen aan studenten en docenten en de sfeer van de locatie(s) te proeven.​ Klik hier om te zien wanneer de eerstvolgende open dag op de planning staat.

 • Hoe meld ik mij aan voor een studie bij St. Joost School of Art & Design?

  Wil je je aanmelden bij St. Joost School of Art & Design? Dan is het goed om te weten dat we een toelatingsprocedure hebben. Meld je zo snel mogelijk aan voor de opleiding, bij voorkeur voor 1 mei (ook daarna kun je je nog aanmelden). Zo heb je voldoende tijd om het selectieassessment voor te bereiden. Daarnaast heb je dan nog tijd om je voor een andere opleiding in te schrijven, mochten we je niet toelaten of als je voor een andere opleiding kiest.

  Je meldt je aan voor een opleiding via Studielink.nl. Je logt in met je DigiD. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer vijf werkdagen. In Studielink zie je de status van je aanmelding en lees je welke acties van je worden verwacht.

 • Wat is de uiterste aanmelddatum?

  Aanmelden kan tot 15 juni. Het beste is om je voor 1 mei aan te melden, ook als je nog niet weet of je zult slagen voor je eindexamen. Dan heb je voldoende tijd om je voor te bereiden op het selectieassessment. ook is het mogelijk dat we je niet kunnen toelaten of dat jij toch voor een andere studie kiest. Houdt er dan rekening mee dat je bij een groot deel van de hbo-bacheloropleidingen slechts tot 1 mei kunt aanmelden.

 • Hoe ontvang ik een uitnodiging voor het selectieassessment?

  Allereerst meld je je aan in Studielink.
  Zodra je aanmelding bij ons binnen is, nodigen we automatisch uit voor het selectieassessment.

 • Op welke locatie vind ik mijn studie?

  Art & Research: Breda & 's‑Hertogenbosch

  Design:
  New Design & Attitudes: Breda & 's‑Hertogenbosch
  Illustrated & Animated Storytelling: Breda & 's‑Hertogenbosch
  Photography, Film & the Digital: Breda

  Je kunt Photography, Film & the Digital alleen in Breda studeren. De andere studies zijn op beide locaties te volgen.

 • Wat zijn de lestijden bij St. Joost?

  Dit zijn de reguliere lestijden voor studiejaar 2021-2022, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen:

  Maandag t/m donderdag: 
  09.35 - 11.05 uur
  11.25 - 12.55 uur
  13.50 - 15.20 uur
  15.40 - 17.05 uur
  17.15 - 18.45 uur
  19.00 - 20.00 uur

  Vrijdag: 
  09.35 - 11.05 uur
  11.25 - 12.55 uur
  13.50 - 15.20 uur
  15.40 - 17.05 uur

  Zaterdag (NEW CREATORS cursussen):
  9.30 - 16.30 uur

 • Heb ik recht op studiefinanciering als ik een opleiding aan St. Joost volg?

  Mogelijk heb je recht op studiefinanciering. Kijk op je in aanmerking komt en welk bedrag je mogelijk kunt lenen op de website van Duo.

 • Hoeveel betaal ik aan collegegeld?

  Je kunt de hoogte van het collegegeld uitrekenen via de collegegeldmeter van Avans.

 • Kan ik het collegegeld in termijnen betalen?

  Ja, dat is mogelijk. Je schrijft je in via Studielink. In Mijn Studielink verschijnt onder ‘Mijn To Do lijst’ de actie ‘Voer je betaalgegevens in’. Je voert daar je gegevens in en geeft aan hoe je het collegegeld wilt betalen. Zorg ervoor dat je digitale machtiging vóór 1 september bij Avans Hogeschool binnen is. Ben je te laat, dan ben je namelijk niet ingeschreven als student bij St. Joost School of Art & Design. Pas nadat je inschrijving helemaal compleet is, mogen wij collegegeld incasseren. Je geeft in dit geval een digitale machtiging af voor incasso in 9 termijnen. Let op: je betaalt hierbij € 24,- incassokosten. Je machtiging is geldig voor 1 studiejaar.

 • Zijn de opleidingen die St. Joost aanbiedt erkend?

  Ja. De opleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands - Vlaamse Accreditatie Organisatie NVAO. Op het getuigschrift dat je na afronding van je studie ontvangt staat de titel Bachelor of Arts (bacheloropleiding), Master of Animation (masteropleiding), of Master of Arts in Fine Art and Design (masteropleiding).

 • Hoe ontvang ik meer informatie over een studie aan St. Joost?

  Wil je meer weten over één van de studies? Ga dan naar deze pagina. Alle benodigde informatie vind je op deze website. Mocht je toch nog specifieke vragen hebben over je studie, stuur dan een mail naar info.akvstjoost@avans.nl.

 • Kan ik ook een cursus of studie in deeltijd volgen?

  Alle hbo bachelor- en masteropleidingen van St. Joost School of Art & Design zijn voltijdstudies. Het is helaas niet mogelijk een cursus of studie in deeltijd te volgen.