Studeren in ’s‑Hertogenbosch

Onze academie in ’s‑Hertogenbosch is op loopafstand van het station gehuisvest in een voormalig Post NL distributiecentrum aan de Parallelweg 21. Het gebouw biedt grote, hoge ruimtes en daarmee veel vrijheid en gelegenheid voor toekomstige makers om zich te ontplooien. Hier huist ook het Master Institute of Visual Cultures. Voor onze locatie in ’s‑Hertogenbosch zijn vergevorderde plannen om het bestaande gebouw om te toveren tot een internationale en innovatieve broedplaats. Hier komt kunst, design, economie en ondernemerschap samen onder één dak. Hiermee vormt onze academie het creatieve middelpunt van een nieuw te ontwikkelen stadswijk in de spoorzone van de Brabantse hoofdstad. De omgeving van onze academie in ’s‑Hertogenbosch vormt nu al een smeltkroes van innovatieve, creatieve ondernemers, zoals de Verkadefabriek, Spark, Werkwarenhuis en Willem Twee. En dat gecombineerd met de aantrekkelijkheid van een warme levendige studentenstad als ’s‑Hertogenbosch, maakt het tot een ideale locatie voor jou om je te ontwikkelen. Het gebouw heeft veel ruimte, gezamenlijke projectwerkplekken, en verdere faciliteiten zoals de mediatheek en diverse  werkplaatsen.

Samenwerking

De academie werkt regelmatig samen met festivals en kunst- en cultuurinstellingen uit de regio zoals Stedelijk Museum ’s‑Hertogenbosch (SMs), Noord Brabants Museum, Willem II Fabriek, Verkadefabriek, Kunstnacht Den Bosch en Festival Boulevard. Wij geloven er in dat je verder komt door samen te werken en dat doen we dan ook intensief met een uitgebreid regionaal, nationaal en internationaal netwerk van creatieve bedrijven, culturele instellingen, platforms, museumpartners en maatschappelijke ondernemingen.

St. Joost Parallelweg 's-Hertogenbosch
St. Joost

Community

Op onze kunstacademie beschik jij over een werkplek, waar je regelmatig tot acht uur ’s avonds gebruik van kunt maken. Onze studenten werken veel samen aan opdrachten en vormen een hechte vertrouwde community, ook buiten de studie. Naast studeren zijn er voldoende mogelijkheden om samen met je studiegenoten te ontspannen. Studenten organiseren regelmatig op donderdagmiddag een borrel bij St. Joost School of Art & Design: Vloeibar. In ’s‑Hertogenbosch vindt dit plaats in de voorhal of bij mooi weer op het perron. Vloeibar wordt compleet door studenten georganiseerd. Elke week heeft Vloeibar een nieuw thema.

Sport

Als student van St. Joost koop je voor weinig geld een studentensportkaart. In ’s‑Hertogenbosch koop je voor weinig geld een studentensportkaart bij Sportiom. Daarmee kun je onder andere zwemmen, squashen, schaatsen en aan fitness doen. Ook maak je met je studentensportkaart gratis gebruik van de wellnessfaciliteiten. Met een iets duurdere sportkaart kun je deelnemen aan verschillende aquasporten. Studeer je in Breda of ’s‑Hertogenbosch, maar woon je in Tilburg? Dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Studentenverenigingen

Als jij tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in beide steden aan het goede adres. Je vindt hier diverse studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je opleiding. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol. In ’s‑Hertogenbosch vind je de studentenverenigingen SV Animoso en Ichthus ’s‑Hertogenbosch.